top of page

Experience Center

Hoe worden suikerbonen gemaakt?

Chocolade suikerbonen bestaan uit een kern van chocolade die eerst in de vorm wordt aangemaakt. Die chocoladekernen worden dan in een drageertrommel gedaan. De suikerlaag wordt al draaiend laag per laag in siroopvorm toegevoegd. Dit kan handmatig op traditionele wijze, of ook industrieel met sproeiers. Die handeling wordt tientallen keren herhaald. Elke laag moet zich vastzetten en drogen. Temperatuur, luchtvochtigheid en vooral vakkennis liggen aan de basis van een geslaagd product. 

Hoe krijgen suikerbonen hun kleur?

This is your Project description. A brief summary can help visitors understand the context of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Hoe herken je de kwaliteit?

De kwaliteit zit 'em natuurlijk eerst in de vulling. Bij chocolade gaat het bijvoorbeeld om puur of melk, om het cacao gehalte, maar vooral om je persoonlijk smaak!

Daarnaast speelt de dikte van de suikerlaag een rol. Hoe minder dik de suikerlaag is, hoe zachter de boon en hoe meer je de vulling smaakt natuurlijk.

Welke producten kan je drageren?

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Project Name

This is your Project description. A brief summary can help visitors understand the context of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

bottom of page