Haricots worden al vele jaren geproduceerd. Oorspronkelijk door chocolatier Demaret, naar wij vermoeden, eind van de jaren ’60. De naam RiRi zal wellicht nog een belletje doen rinkelen.
​
De firma Oeyen nam het product over. Na de overname van confiserie Oeyen door Euro-Sweets verhuisden de Haricots naar Berchem.
​
In 2010 werden de Haricots onder gebracht onder het merk Candyville. Het recept is al die tijd quasi ongewijzigd gebleven.
​
Het stoppen van Euro-Sweets en de verkoop van de machines, zorgde voor een tussenstop. Maar na die korte afwezigheid, bracht Candyville opnieuw de enige echte, originele en Belgische Haricots uit.
​
Wij doen ook beroep op u en uw geheugen. Wij proberen de geschiedenis van dit typisch Belgisch product in kaart te brengen: feiten, data, leuke verhaaltjes, gebeurtenissen of persoonlijke ervaringen.
Wij nodigen u uit om ons hierover te contacteren. Wij nemen graag de tijd om met u dit stukje geschiedenis te reconstrueren en zo de ‘roots’ van het product voor iedereen op papier te zetten.