top of page
HARICOTS
1 Kg
haricots RI RI.gif

Haricots worden al vele jaren geproduceerd. Oorspronkelijk door chocolatier Demaret, naar wij vermoeden, eind van de jaren ’60. De naam RiRi zal wellicht nog een belletje doen rinkelen.

De firma Oeyen nam het product over. Na de overname van confiserie Oeyen door Euro-Sweets verhuisden de Haricots naar Berchem.

In 2010 werden de Haricots onder gebracht onder het merk Candyville. Het recept is al die tijd quasi ongewijzigd gebleven.

Het stoppen van Euro-Sweets en de verkoop van de machines, zorgde voor een tussenstop. Maar na die korte afwezigheid, bracht Candyville opnieuw de enige echte, originele en Belgische Haricots uit. 

Wij doen ook beroep op u en uw geheugen. Wij proberen de geschiedenis van dit typisch Belgisch product in kaart te brengen: feiten, data, leuke verhaaltjes, gebeurtenissen of persoonlijke ervaringen.

 

Wij nodigen u uit om ons hierover te contacteren. Wij nemen graag de tijd om met u dit stukje geschiedenis te reconstrueren en zo de ‘roots’ van het product voor iedereen op papier te zetten.

bottom of page